img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=315903828977013&ev=PageView&noscript=1") Press release 3 | Valpas Hotels

LEHDISTÖTIEDOTE 14.6.2018

Valpas keräsi puolen miljoonan rahoituksen – tavoitteena luoda uusi maailmanlaajuinen matkailualan standardi

Suomalainen matkailualan startup Valpas Enterprises Oy on saanut 500 000 euron alkuvaiheen rahoituksen. Rahoitus on tarkoitus käyttää kansainvälistymiseen ja sarjatuotannon aloittamiseen. Ilkka Kivimäen ja Pirkka Palomäen perustama Maki.vc johti sijoituskierrosta ja mukana olivat myös Reaktor Ventures sekä Icebreaker.vc. Valppaan palvelu on maailman ensimmäinen hotelleille tehty hyvinvointiteknologia, joka ennaltaehkäisevästi suojaa vieraat luteilta autonomisen IoT-teknologian avulla.
 

Nykypäivänä yhä useampi ihminen pelkää törmäävänsä matkalla luteisiin ja erityisesti tuovansa niitä huomaamattaan kotiin hotellista. Kaikki maailman hotellit ovat yhtä alttiita koko ajan kasvaville ludekannoille, sillä matkatavaroiden mukana kulkeutuvia luteita on mahdotonta havaita ajoissa ennen kuin ne pesivät hotellihuoneessa ja pahimmassa tapauksessa kulkeutuvat seuraavan matkailijan mukaan. Tämän seurauksena hotelleille aiheutuu mittavia maine- ja myyntitappioita.


Valpas halusi löytää ratkaisun tämän noidankehän katkaisemiseksi. Kun hotellit voivat avoimesti kommunikoida olevansa luteilta suojattuja, ne kääntävät negatiivisen uhan positiiviseksi kilpailueduksi ja matkailijat puolestaan löytävät hotelleja, joissa voivat nukkua yönsä rauhallisin mielin.


”Aiemmin hotellin pitäjillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin altistaa hotelli ja sen vieraat luteille. Valppaan avulla hotelleilla on ensimmäistä kertaa mahdollisuus suojata vieraat ja hotelli elegantisti, ja samalla edistää välittömästi vastuullisempaa matkailua. Tämän vuoksi ensimmäiset Valpas Collaborator -hotellit ovatkin Pohjoismaiden parhaimpia hotelleja, kuten esimerkiksi ruotsalaisen korkealuokkaisten sänkyjen valmistaja DUX:n lippulaivahotelli Hotel Duxiana Malmössä”, kertoo Valppaan toimitusjohtaja Martim Gois.


Markkinoita muuttava ratkaisu on pitkän tuotekehityksen tulos

Valppaan palvelu koostuu verkkopalvelusta ja älykkäistä IoT-sängynjaloista, joiden sisään on rakennettu luteita houkutteleva ansa ja tunnistussensori. Vaihtamalla olemassa olevat sängynjalat Valppaan älyjalkoihin henkilökunta voi seurata huoneen tilaa reaaliaikaisesti ja saa aina ilmoituksen ansaan jääneistä luteista. Siten Valpas muuttaa toimintamallia reaktiivisesta infestaation myrkytyksestä proaktiiviseen ja puhtaaseen ennaltaehkäisyyn.

Valpas sai alkunsa jo vuonna 2013, kun Gois törmäsi luteisiin Indonesian-matkallaan. Hän turhautui olemassa oleviin ratkaisuihin ja perusti Suomen ensimmäisen luteiden lämpötorjuntayrityksen Helle Oy:n. Valpas syntyi tämän ensimmäisen yrityksen jatkotuotteena.

”Valpas tuo ratkaisun oikeaan, globaaliin ja kasvavaan ongelmaan. Taitava tiimi, joka on onnistunut luomaan jo yhden menestyksekkään ja innovatiivisen yrityksen vahvisti sijoituspäätöksemme”, kommentoi Maki.vc:n partner Pirkka Palomäki.

Saadun rahoituksen avulla Valpas pystyy suuntaamaan yhä tehokkaammin kansainvälisille markkinoille ja aloittamaan laajamittaisen tuotannon. Yhtiö keskittyy laajentumaan muualle Eurooppaan ja Lähi-itään, mutta ensimmäisiä hotelleja on avautumassa myös Kaakkois-Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Matkailijat löytävät yhteistyöhotellit Valppaan verkkosivuilta.

Tavoitteena on tehdä Valppaasta uusi globaali standardi. ”Mitä useampi hotelli tekee yhteistyötä Valppaan kanssa, sitä mielekkäämpää matkailu on koko maailmalle”, kommentoi Gois.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Emilia Jaakkola, markkinointipäällikkö
emilia@valpas.io
+358407042132


Valpas on vuonna 2013 perustettu suomalainen startup, joka edistää onnellisempaa matkailua turvaamalla hotellivieraat sänkyyn integroitavalla IoT-järjestelmällä. Valppaan järjestelmä tuo ennennäkemätöntä turvaa ja mielenrauhaa niin hotellin vieraille kuin henkilökunnallekin.
valpas.io

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Contact us

General inquiries
info@valpas.io


Sales
Europe

Max von Hellens
max@valpas.io
+358407476689
 
Australia, New Zealand and Pacific Islands
Jeremy North
jeremy@baseintsolutions.com
+61435934948

Helsinki
 
Lapinlahdenkatu 16
00180 Helsinki
Finland
Gold Coast
Representative, Base Interior Solutions
PO Box 8767
GCMC, Bundall
4217, QLD
Australia
Copyright Valpas Enterprises 2019